Wyszyńskiego 44/26 22-400 Zamość sklep@smakinatury.net 786 010 227

Olej Makadamia Extra Virgin 50 ml

25.00

Opis

Działanie przeciwzmarszczkowe i ujędrniające czynią z Oleju Makadamia Extra Virgin podstawowy składnik naturalnych kosmetyków.

Dary natury:

Angielska nazwa orzechów makadamia wywodzi się od nazwiska Johna Macadama. Był on wielkim entuzjastą komercyjnej uprawy makadamii. I wiedział dobrze co robi, bo dzisiaj wielu znawców uważa, że drzewa makadamia rodzą najsłodsze spośród wszystkich znanych nam na świecie orzechów. Ze względu na atrakcyjność rodzonych przez nie owoców, z początkiem dwudziestego stulecia uprawiać zaczęto również te drzewa w kilku krajach Ameryki Południowej oraz w Afryce i na Hawajach. Te ostatnie są obecnie największym producentem makadamii na świecie.

Właściwości:

Składniki aktywne Oleju Makadamia Extra Virgin: kwasy tłuszczowe omega-3, 6 i 9, lecytyna, witaminy A, B,E, kwas palimitooleinowy Omega-7 – naturalny komponent skóry

Każdy naturalny surowiec cechuje się specyficznymi właściwościami i przeznaczeniem. Określ potrzeby Twojej skóry i efekty jakie chcesz osiągnąć, dzięki pielęgnacji. Olej Makadamia to bardzo ceniony składnik kosmetyczny niezastąpiony w domowym laboratorium

Cechy naturalnego kosmetyku z dodatkiem Oleju Makadamia Extra Virgin

Polecany do skóry: suchej, podrażnionej, narażonej na stres, dojrzałej

Pomocny przy: egzmie, łuszczycy

Działanie na skórę: anti-aging,odżywienie, regenerowanie, nawilżanie, antycellulitowe, zmniejsza widoczność rozstępów, ochrona UV;

Działanie na włosy: regenerowanie

Sposób użycia: regenerujące krem do twarzy, spowalniający procesy starzenia się , preparaty do pielęgnacji skóry po opalaniu, ujędrniające balsamy do ciała, olejki antycellulitowe, odżywki i szampony do włosów;

Sugerowane stężenie Oleju Makadamia Extra Virgin w gotowym produkcie: od 1 do 99 %

Przeciwwskazania:

*Orzech makadamii jest szkodliwy dla psów i kotów. Dlatego nie wolno dopuścić do spożycia przez te zwierzęta żadnych potraw zawierających nawet śladowe ilości tego orzecha.

Zalety surowców naturalnych: 100% surowiec pochodzenia naturalnego, pozyskiwany z rolnictwa, upraw wodnych lub dzikiego zbioru, niezmodyfikowany chemicznie, przetwarzany metodami fizycznymi, tak, by wykorzystane do tego celu procesy zapewniały składnikom docelowym zachowanie właściwości aktywnych surowca wyjściowego.

Dodatkowe informacje

Pojemność:

50 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.