Wyszyńskiego 44/26 22-400 Zamość sklep@smakinatury.net 786 010 227

Olej z Pestek Arbuza 100 ml

38.00

Opis

Olej z Nasion Arbuza stanie się niezastąpionym składnikiem Twoich domowych receptur. Dlaczego? Zapewni Twojej skórze odżywcze nawilżenie bez zatykania porów! Świetnie sprawdza się jako olej balansujący cerę. Zawiera bardzo wiele cennych witamin i minerałów przez co doskonale odżywia skórę. W jego składzie znajdziesz żelazo, wapń, potas, fosfor, cynk, magnez, miedź… Nasiona arbuza są bardzo bogate w witaminy z grupy B, zwłaszcza niacynę, tiaminę, ryboflawinę, witamina B6, a także zawierają wysoki poziom magnezu i cynku. 

Olej z Nasion Arbuza doskonale sprawdza się we wszelkich rodzajach produktów do pielęgnacji skóry z uwagi na wysoką zawartość (do 65%), kwasu linolowego omega-6 niezbędnego kwasu tłuszczowego. Ta cecha sprawia, że może być stosowany do każdego rodzaju skóry, nawet wrażliwej, tłustej, czy trądzikowej. 

Tajemnica tkwi w nasionach… 

Nasiona arbuza zawierają silne przeciwutleniacze, które pomagają spowolnić starzenia się komórek i wspierają proces ich naprawy. Ponadto olej pozyskiwany z pestek arbuza, jest jednym z niewielu które naprawdę wnikają głęboko w skórę pozostawiając ją odżywioną i pełną blasku. Dzięki swoim funkcjom doskonale sprawdza się jako olej do kosmetyków anti-age. Ma wysoką zdolność absorpcji. Dodanie go do kremów i serów sprawi że staną się lżejsze i będą szybciej się wchłaniać. 

Olej dla młodej cery 

Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów olej ten ma właściwości i przeciwstarzeniowe. Skóra pozostaje po nim jędrna, gładka i sprężysta. Wypróbuj go w preparatach na wygładzenie zmarszczek. 

Olej dla cery trądzikowej 

Na powierzchni Twojej skóry każdego dnia gromadzi się łój, tłuszcz i brud, który zatyka pory. Konsekwencją tego jest powstawanie wyprysków i trądziku. Olej z Pestek Arbuza nawilża, ale nie jest komedogenny, więc nie zatyka porów. 

Olej dla włosów 

Wysoka zawartość antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych sprawdza się również w pielęgnacji włosów. Niezbędne kwasy tłuszczowe zawarte w Oleju z Nasion Arbuz działają nawilżająco na skórę głowy oraz zapobiegają rozdwajaniu się włosów. Bogata zawartość białka w nasionach pomaga wniknąć składnikom aktywnym w głąb włosów pozostawiając je miękkie i błyszczące. Kolejna zaletą jest to, że dobrze się wchłania i jest lekki. Pomaga załagodzić świąd skóry głowy, czy łupież. 

Dla kogo jeszcze? 

Olej z Pestek Arbuza działa odżywczo na wszystkie rodzaje skóry (również mężczyzn:)). Mogą stosować go osoby z cerą sucha, wrażliwą, dojrzałą, normalną, tłustą czy trądzikową.

Doskonale sprawdza się jako olej do masażu dla Maluszków.

Jaka jest jego historia 

Olej z Pestek Arbuza znany jest na świecie jako Ootanga i Kalahari Oil. W Afryce, jest uwielbiany za bardzo wysoką zawartość protein. Tradycyjnie olej ten uzyskuje się rozłupując nasiona i pozostawiając je na słońcu do wyschnięcia. Następnie zaś wyciskany jest z nich drogocenny olej. 

Wypróbuj Olej z Nasion Arbuza w swoich kosmetykach. Znajdź swój przepis na zdrową, młoda i piękna skórę w naturalnych źródłach. Wybierz naturalna pielęgnację:)

Dodatkowe informacje

Pojemność:

100 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.